Publicador de contenidos

Conserva de berenjenas en escabeche

Dr. José Manuel Aranda
24/11/2022

CONSERVA DE BERENJENAS EN ESCABECHE

ESTACIÓN

Verano

INGREDIENTES

  • 6 albergínies
  • 1 kg sal gruixuda
  • 2 l vinagre de poma (reutilitzable)
  • 1/2 l oli d'oliva
  • 5 espècies: llorer, bitxo, pebre negre en gra, orenga i clau

PREPARACIÓN

​​​​​​

1. Talleu les albergínies a rodanxes d'un dit d'ample, col·loqueu-les en una superfície plana, cobriu-les amb sal gruixuda i tapeu-les amb un drap net de cuina. Es premsen (jo col·loco ampolles de 6 litres d'aigua a sobre) durant una nit.

2. Les albergínies premsades es bullen al vinagre de poma. Es tiren quan trenqui a bullir i quan torni a bullir es mantenen durant 3 minuts (no més!)

3. Després d'escórrer (amb cura que no es trenquin) es col·loquen en un pot de vidre: una capa d'albergínies, les 5 espècies, una altra capa d'albergínies, les 5 espècies i així fins omplir el pot. Ompliu el pot d'oli d'oliva verge sense que quedin bombolles d'aire. Es tapa sense tancar i es posa en una olla amb aigua al foc, es bullen durant 10 minuts i es tanca el pot estant calent perquè faci el buit (els pots de llegums cuits són ideals pel mecanisme de tancament de la tapadora)

4. S'emmagatzemen en un lloc fosc almenys durant una setmana. Després es poden consumir, si el pot s'obre és millor conservar-lo a la nevera.

Sugerencias.
També es pot fer amb vinagre de vi, però queden més fortes de gust

BUSCA TU
RECETA

DESAYUNOS
Y MERIENDAS
SALUDABLES

 

CÓMO ES
EL PLATO
SALUDABLE