Publicador de continguts

Frit mallorquí de peix i marisc

Escola d'Hosteleria de la Universitat de les Illes Balears
03/06/2021

FRIT MALLORQUÍ DE PEIX I MARISC

ESTACIÓ

Primavera

INGREDIENTS

  • 200 grams de sípia
  • 100 grams de llagostins o gambes
  • 100 grams de musclos nets
  • 100 grams de mero
  • 1 manat de ceba tendra o grells
  • ½ pebre vermell; 1 patata
  • 80 grams de pèsols
  • 2 gralls d’all
  • 1 branqueta de fonoll fresc
  • 1 fulla de llorer;
  • 1 pebre bitxo
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre bo

PREPARACIÓ

Tallam el peix i el marisc en daus d’un centímetre aproximadament. Encalentim l’oli d’oliva a una paella i saltam a foc lent el peix i el marisc pel tipus, sense mesclar-los. Picam l’all i la ceba tendra o grells molt prims i tallam els pebres a daus. A una olla amb aigua que bulli, hi escaldam els pèsols. Ofegam a una olla l’all, el pebre bitxo, la ceba tendra o els grells, el llorer, el pebre i els pèsols, i una vegada que s’hagin confitat lleugerament, hi afegim el peix i el marisc ja saltats. Mentrestant, pelam i tallam les patates en forma de palets i les fregim en oli d’oliva net. Les afegim a la mescla de peixos i verdures, ho condimentam amb el fonoll picat i salpebram. Ho mesclam bé i ho servim. SUGGERIMENTS: És possible variar el marisc i canviar, per exemple, la sípia per calamar, les gambes per llagostins, etc., però s’ha de procurar emprar sempre peix de carn més atapeïda, com el rap o el mero.

http://e-alvac.caib.es/documents/recetas_mediterraneo_ES.pdf

CERCA LA TEVA
RECEPTA

ESMORZAR
I BERENES
SALUDABLES

 

COM ÉS
EL PLAT
SALUDABLE