Escola d'Hosteleria de la Universitat de les Illes Balears
03/06/2021
FRIT MALLORQUÍ DE PEIX I MARISC
ESTACIÓ
Primavera
INGREDIENTS
- 200 grams de sípia
- 100 grams de llagostins o gambes
- 100 grams de musclos nets
- 100 grams de mero
- 1 manat de ceba tendra o grells
- ½ pebre vermell; 1 patata
- 80 grams de pèsols
- 2 gralls d’all
- 1 branqueta de fonoll fresc
- 1 fulla de llorer;
- 1 pebre bitxo
- Oli d’oliva
- Sal i pebre bo
PREPARACIÓ
Tallam el peix i el marisc en daus d’un centímetre aproximadament. Encalentim l’oli d’oliva a una paella i saltam a foc lent el peix i el marisc pel tipus, sense mesclar-los. Picam l’all i la ceba tendra o grells molt prims i tallam els pebres a daus. A una olla amb aigua que bulli, hi escaldam els pèsols. Ofegam a una olla l’all, el pebre bitxo, la ceba tendra o els grells, el llorer, el pebre i els pèsols, i una vegada que s’hagin confitat lleugerament, hi afegim el peix i el marisc ja saltats. Mentrestant, pelam i tallam les patates en forma de palets i les fregim en oli d’oliva net. Les afegim a la mescla de peixos i verdures, ho condimentam amb el fonoll picat i salpebram. Ho mesclam bé i ho servim. SUGGERIMENTS: És possible variar el marisc i canviar, per exemple, la sípia per calamar, les gambes per llagostins, etc., però s’ha de procurar emprar sempre peix de carn més atapeïda, com el rap o el mero.
http://e-alvac.caib.es/documents/recetas_mediterraneo_ES.pdf