Maria Ramos Monserrat
24/11/2022
LLEGUMS A LA MALLORQUINA
ESTACIÓ
Primavera - Tardor - Hivern
INGREDIENTS
- 1 pot de llegums (llenties, siurons, mongetes blanques)
- 100 g mongetes verdes (rodones o planes)
- 2 pastanagues
- 4 tomàtigues petites (si són de ramallet, millor)
- 1/ cebes
- 1 carbassó
- 4 alls
- 1 raig d'oli d'oliva
- 1 espipellada de sobrassada
- 1 trocet petit de butifarró
PREPARACIÓ
En una olla, fas un sofrit amb l'oli, ses tomàtigues ratllades, la ceba tallada petita, els alls i la sobrassada i el butifarró. Mentrestant, talles en trocets petits el carbassó, la pastanaga i ses mongetes verdes. Quan estigui fet el sofrit, afegeixes sa verdura tallada i ho cobreixes d'aigua. Ho deixes a foc mig tapat. Quan sa verdura estigui cuita, afegeixes es pot de llegums, sense aclarir ses llegums, i ho deixes a un foc més baix uns 30-45 minuts. Potser tendras que afegir un poc d'aigua, al teu gust. Vigilau i remou-lo perquè no se t'aferri.

Suggeriments.
Millor si ho fas en una greixonera. Si sou més de 4, pots afegir un altre pot de llegums.