Publicador de continguts

Potatge de vigília

Escola d'Hosteleria de la Universitat de les Illes Balears
02/06/2021

POTATGE DE VIGÍLIA

ESTACIÓ

Primavera

INGREDIENTS

  • 250 grams de ciurons secs
  • 125 grams de bacallà dessalat
  • 2 manats d’espinacs frescs
  • 2 ous bullits
  • 1 gra d’all
  • 1 tros de pa
  • Julivert
  • 5-6 brins de safrà
  • 1 fulla de llorer
  • Oli d’oliva

PREPARACIÓ

Deixam els ciurons en remull en aigua temperada durant 12 hores i després els posam a coure en aigua calenta amb el llorer fins que siguin tendres. A part, esbocinam el bacallà i li llevam la pell i les espines. Es fan nets els espinacs i es tallen en trossos regulars. Pelam els ous i separam el vermell de la clara. En una paella, hi afegiu mig tassó d’oli d’oliva i s’hi fregeix els alls sencers i el pa tallat en llesques per després afegir-ho tot a un morter, inclòs l’oli, per fer una picada amb els brins de safrà i els vermells d’ou. Una vegada que els ciurons siguin tendres, s’hi afegeix, en aquest ordre, el bacallà, els espinacs i la picada i s’ha de bullir tot de 10 a 15 minuts. Al final, s’hi afegeix una picada amb el julivert i les clares d’ou i se serveix. 4 SUGGERIMENTS: És una varietat de potatge de vigília, també es pot fer com una espècie de pilotes, croquetes de bacallà o pelles i s’hi afegeix en lloc del bacallà esbocinat.

http://e-alvac.caib.es/documents/recetas_mediterraneo_ES.pdf

CERCA LA TEVA
RECEPTA

ESMORZAR
I BERENES
SALUDABLES

 

COM ÉS
EL PLAT
SALUDABLE